Här är du:

LUFT & BULLER

På denna sida tar vi upp begreppet "Luft och Buller". Denna guide avser Harley-Davidson med insprutning (EFI).

Luft och Buller menas att man sätter på ett annat avgassystem samt ett öppnet luftfilter. Förutom riktigt ljud får du ofta en prestandaökning i motorn.

OBS! Även om bränslemodulerna gör det mesta jobbet så går givetvis hojen som allra bäst om man får den bänkad, men det är inte alltid man kan, vill eller har råd.

Buller:

Proffsen menar på att montera på ett komplett avgassystem eller slip-ons(endast ljuddämpare) går att montera på utan att "mappa om" hojens insprutning.

På grenrören sitter sk. O2-sensorer(2007-upp) som skickar signaler till databoxen. Dessa pluggas i VISSA lägen med speciella pluggar, beroende på vilken instprutningsmodul som används. Sätter du bara på annat blås, återanvänds/flyttas O2-sensorerna över från originalkrökarna.

På vissa modeller har de nya blåsen har även ett avgsspjäll som öppnas och stängs vid olika varv. Det finns även en bypass/dummy-plugg för denna här.

Luft:

När du monterar på ett öppet luftfilter får hojen mer luft och bränsleblandningen måste ställas om. Exempel på öppna filter är: Ness Big Sucker, Joker Machine, K&N samt S&S.

I detta fall ska en bränslemodul installeras på din Harley, ex en Power Commander, Fulpak, Screamen Eagle Race/Supertuner för att nämna några. Det finns en hel uppsjö av olika tillverkare och modeller.

Original på Harleys luftburk sitter en liten sensor/kontakt på baksidan som komunicerar med Harleys databox, denna måste "luras" med en lite bypassplugg/dummy när du monterar på ett annat filter. Gör man inte detta kommer motorlampan lysa.